”Tankens skärpa under kroppslig möda” – info från klubbdagen den 12 november

På årsmötet i mars föreslogs att klubben skulle arrangera en KLUBBDAG för att gå igenom viktga frågor för klubben och dess framtid och nu var det äntligen dags. Ett drygt trettiotal entusiastiska TOKar deltog i dagens klubbdag som arrangerades i Enebybergs klubbstuga men som dock inte inkluderade någon nämnvärd kroppslig möda. Johan Balck och Maria Berglund har planerat, fixat och dragit upp riktlinjerna för dagen.

Anders Nissar, erfaren tränare/ledare/verksamhetsutvecklare från stockholmsidrotten och fd tränare i Järla men numera tränare i Järfälla OK, inledde dagen med att inspirera och föra in oss på en del tänkvärda spår angående vad man kan tänkas vilja med sin klubb och dess verksamhet. Varför finns vår klubb? Ska vi vara en klubb för alla? I så fall, hur gör vi då och vilken typ av verksamhet skall erbjudas? Vikten av att sätta upp målsättningar och utgå från var vi är idag. Vad vill vi utveckla och vad är viktigast för oss som är aktiva i klubben?

Sen började själva workshopen där vi under dagen hade fyra olika frågeområden att diskutera i olika grupper. Varje grupp brainstormade, ritade, skapade och summerade sina tankar och idéer på ett kreativt sätt.

De fyra olika diskussionsområdena var:

  • Varför orienterar jag? Vad är det som är så roligt med orientering?
  • Vilka klubbaktiviteter skall vi göra tillsammans? Stafetter? Läger? Resor? När? Var? Hur?
  • Klubbens framtida ekonomiska situation som kan komma att se annorlunda ut än idag då vi från 2018 inte längre erhåller det frikostiga sponsorbidraget från Sörab. Hur fördelar vi då klubbens ekonomiska resurser och vilka nya intäkter bör vi jobba för respektive inom vilka områden måste vi göra besparingar?
  • Träning – måste man träna? Hur ofta? Vilka gemensamma klubbträningar skall erbjudas? Kan alla vara med på allt? Var och vad skall man träna? Attityder till träning och vad behövs av ledaren?

Många frågor som inte alltid är helt enkla att besvara men flitens lampa glödde och klubbdagens deltagare jobbade strukturerat och kreativt. Harald och Göran wokade god lunch till oss på murrikorna och ordnade med fika så att vi höll oss på gott humör.

Johan och Maria kommer tillsammans med de olika kommittéerna jobba vidare och summera dagens output men det verkar som om vi har en relativt likartad syn på vad vi kan/bör göra framöver. Mer information kommer således inom kort då mer konkreta tankar kommer att presenteras. Vi kommer ha fler klubbdagar framöver så ni som av olika skäl inte kunde delta idag kommer att få fler chanser till att bidra med era tankar och ideér till klubbens framtida utveckling.

Tack alla ni som var med och bidrog till en intressant och trevlig klubbdag! Bra jobbat!

Klubbdagens presentationer bifogas för er som är nyfikna..

 

Presentationer klubbdagen 12 nov 2017

En reaktion på “”Tankens skärpa under kroppslig möda” – info från klubbdagen den 12 november

Kommentera