Träning tors 30 nov i Ensta

Träning torsdag 30/11

Vi springer iväg 18:30

Upplägget för torsdagens träning blir 1,25 km-spåret som uppvärmning, detta följt av lite löpskolning innan huvudmomentet som är backintervaller med eller utan stavar + kartmoment.

Det blir tio intervaller upp för den branta, korta backen i första svängen av 2,5 km. Då backen är kort är det lätt att hålla ihop gruppen trots olika tempo. Varannan gång ni kommer upp för backen får ni en långsträcka att läsa in där ni ska välja det bästa vägvalet enligt er. När tio intervaller är avklarade (om man är snabb kan man hinna fler) rör vi oss mot den plana delen av 2,5 km samtidigt som vi kan diskutera vägvalen.

Väl på den plana delen kör vi 6 korta 1×1 min intervaller.

Detta är ett nytt pass så det blir lite försöksomgång hur det fungerar. Syftet är att använda de explosiva muskelfibrerna, därför påverkas inte intervallerna utav kartstopp utan gynnas då man kan få ut mer kraft efter att ha en lite längre vila. Man får samtidigt tänka karta när hjärnan är trött vilket är bra i orienteringssyfte.

De plana intervallerna är till för att sträcka ut musklerna, få snabbhet och ge det där sista. Därefter nedjogg.

Att köra backintervallerna med stavar är fördelaktigt då det ger spänst och puls då man får använda hela kroppen, bra om man är halvskadad som undertecknad.

Det är helt okej att skräddarsy passet efter hur man själv vill göra om passet verkar för hårt/lätt, du måste inte köra allt max. Tänk ut vad just du vill få ut av passet! Det är kul om så många som möjligt vill komma :)

Kommentera