Söndagens pass, rolig terräng med utmanande orientering

Plats: Vaxmora, Parkering Båtsmansvägen, få parkeringsplatser, samåk, träningsvärd på plats mellan 10:00 till 10:30 (för kartor och lite invisning).

Om passet: Söndagens pass är huvudsakligen tänkt för de som vill jobba med sin orienteringsförmåga. Fokus alltså på kartläsningsförmågan, finorientering för hela slanten. Normalsvår orientering (=blå/svart). Det blir nog ett långt pass men med mycket låg fart. Vi kommer hålla till i ett ganska litet område (kanske tryggt att veta för den som vill ha folk lite runt ikring sig i skogen). Det blir alltså en slags ”kartpromenad” i normalsvår och detaljrik terräng, du skall inte stressa på, utan se till att hålla den fart (promenad, jogg, whatever som din kartkontakts-förmåga tillåter) där du fortfarande har 100% full koll på var du är och vart du är på väg. Ta gärna med en rygga med lite fika vettja, då kan du ta en paus efter ett tag och bara njuta av den vackra terrängen och fylla på OL-koncentrationen. ”Promenadens” sträckning är indikerad med kontrollringar, men detta är bara för att markera stråket som du skall försöka följa, betrakta alltså inte ringarna som vanliga ”Kontroller”.

Karta: Utsnitt av Törnskogen. Endast en skala,1:5000. Småstigar borttagna på kartan.

Alternativ: Vill du hellre bara löpa kommer det oxå finnas några kartor med förslag på stigrunda.

Annan tid: Ni som är på jourgubbe-möte eller springer på södertörn på söndag (Hellas / Paradiset), hör av er så fixas det kartor till er på annat sätt.

Kontakt: Björn 073-6384872

Kommentera