Info om skidorientering

Trots den svaga vintern här hemma har skid- och skidorientering högsäsong, på andra håll flyttas tävlingar pga för stort snödjup på ursprunglig plats!

 

Täby OK har Edvin Nordström och Anna Herbert som tredjeårselever på Mora skidgymnasium, och Anton Hänström som förstaårselev. Alla satsar på skid-O, och förra året fick Edvin och Anna båda platser i juniorlandslaget. Anna har varit sjuk länge i körtelfeber men är på banan igen. Edvin har gjort bra resultat både i norska Sjusjöen innan jul och nu i helgen i Övertorneå, där också Anton, som gjort stora framsteg i höst, fick till det och båda grabbarna ska nu få åka juniorlandskamp i H20 resp H18-klasserna. I februari sen så stundar junior-VM i Bulgarien dit vi hoppas våra åkare ska platsa, där är det bara H20 och D20-klasser.

 

Här hemma sprutas för fullt på konstsnöspåret som är åkbart och strax förlängs. I helgen kommer det skid-O-tävlingar i Mora dit 8 TOK-ar är anmälda. Efteranmälan och direktanmälan finns fortfarande dit.

 

Programmet för skidO ser ut ungefär så här:

 

13-14 jan:       IFK Mora Cup-tävlingar i Selja-Långlet nära Mora. Full klassindelning

 

20-21 jan:       J-landskamp i Oslo. Full klassindelning

 

28 jan             TOK skido-KM i Brottby, öppen tävling även för andra klubbar.

 

10-11 feb:      Skido-DM för Stockholm och Sörmland. I Kjula/Ärla

 

17-18 feb          Skido-SM i Sundsvall. Masstart & Stafett. Även publiktävlingar gemensam klubbresa – se speciell info i Aktivitetsanmälan. Troligen full klassindelning lördag och direktanmälan söndag för de som ej kör stafett. Logi undersöks för närvarande.

 

24-25 feb         Skido-SM i Östersund. Sprint+Lång. Även USM & veteran-SM.Gemensam klubbresa – se speciell info i Aktivitetsanmälan. Logi redan bokat. Full klassindelning

 

17-18 mars         Cup-avslutning i Härnösand. Troligen gemensam klubbresa.

 

 

De som satsar på skido får vallaservice på cuptävlingar av ledare, och de som inte känner sig säkra på hur man vallar får hjälp med det. Kartställ finns ett antal att låna från TOK och skjuts/logi fixas till SM och vissa cuper, om ni vill vara med så tveka inte att höra av er till undertecknad.

 

 

 

 

 

Kommentera