Punkt-OL-träning och OL-skytte närtävling sprint Uppsala/Storvreta 20 maj

I Uppsala och Storvreta. Punkt-OL-träning vid OK Linnés klubbstuga, och Mälarcupen #1 vid Storvreta skidskyttestadion. Obs, att klartecken ännu inte erhållits på att skyttet kan hållas vid Storvreta.

På förmiddag kl 10:00-12:00 är punkt-OL-träning och eftermiddagen 13:00-14:45 är det närtävling i OL-skytte sprint i Mälarcupen #1. Se också information på OL-skytteförbundets hemsidan.

 

Punkt-OL-träningen:

Punkt-OL är ett orienteringsmoment som är ett mycket bra teknikträningsmoment för alla orienterare inte enbart för OL-skyttar. Denna träning är på förmiddagen kl 10:00-12:00 den 20 maj, i OK Linnés klubbstuga, Tallbacksvägen 68, Uppsala. Denna träning är öppen för alla, man behöver anmäla sig innan via e-mail till perizkop@hotmail.com se också inbjudan i länk här.

Punkt-OL fungerar så att man har en vanlig OL-karta med enbart en startpunkt. Från startpunkten följer man en snitsel i skogen som är ca 3 km. Efter snitseln sitter 10 stycken ”flaggor”. Vid flaggorna skall man med en nål sticka ett hål i kartan där flaggan/ol-skärmen är placerad. För varje mm fel får man en tilläggstid på 1 minut.

Till träningen finns instruktioner och instruktör, har ni frågor redan nu kontakta mig eller arrangören se inbjudan i länk.

 

 

Närtävling OL-skytte sprint Mälarcupen #1:

Starten är kl 13:00-14:45 i Storvreta skidskyttestadion, se inbjudan eller denna länk https://kartor.eniro.se/m/lljam. OL-skytteklubbarna i mälarregionen har startat upp enklare närtävlingar i OL-skytte och kallar dessa för Mälarcupentävlingar. Syftet är att skapa möjligheter att träna och tävla utan att tävlingen blir för krävande att arrangera. Anmälan görs i Eventor se länk och se inbjudan länk.

Sprint är en tävlingsform i OL-skytte. Tävlande har ett vapen på skjutvallen. Tävlingen börjar med att springa en OL-sprintbana. Därefter skjuter man på vallen, lämnar vapnet på vallen och för varje bom springer man en straffrunda. Därefter springer man ut på nästa sprintbana. Efter avslutad OL-sprintbana skjuter man på vallen, lämnar vapnet på vallen och för varje bom springer man en straffrunda och går därefter i mål.

 

För intresserade som har frågor eller vill bekanta sig med tävlingsvapen samt lära sig samt prova att skjuta, så finns möjlighet på Täby OK träningstid nu den 14 maj på en skjutbana klubben har tillgång till. Kontakta Magnus för träningstider och frågor om OL-skytte etc i Täby OK.

Tanken var att denna Mälarcupstävling skulle vara en KM-tävling för Täby OK. Att ha ett KM på denna tävling blir inställt, dock är det ett ypperligt tillfälle att prova på.

/// Magnus E

Kommentera