Torsdagsträning

Nu på torsdag är det teknikträning med samling vid Milstensskolans parkering. Det är en kontrollplockningsbana som är utsatt och det finns 3 st banlängder, 6,5  4,5 och 3km. Den kortare är något lättare. Tyvärr blir det ingen sportident, men jag är rätt så övertygad om att ni kommer få bra teknikträning ändå.

Fri start mellan 18.30 – 19.00. Det kommer förmodligen tillämpas självservering vid samlingsplatsen, dvs du skriver själv upp i anteckningsblocket när du startar och kommer i mål, detta pga av jag tänkte köra lite uppföljning samtidigt.

Som sagt är det kontrollplockning som gäller med lite enklare orientering  mellan kontrollplockningsområdena. Övningen syftar till att stärka din förmåga att finorientera. Så det är hög fokus på orienteringen som gäller i kontrollplockningsområdena, träna på att läsa av mycket detaljer, överdriv gärna detta, samt kolla rätt riktning ofta, speciellt ut från kontrollen. Våga ta det lugnt för att ha kontroll på vad du gör och var du är. Det kan också vara bra att tänka på att kartan kanske inte alltid är ritad som du tycker den borde vara ,var lite flexibel alltså.

Kontrollpunkterna består av vita snitzlar så det gäller att vara extra uppmärksam och som sagt extra bra koll :-)

Väl mött
/Johan

4 reaktion på “Torsdagsträning

  1. Det kom ett ganska stort gäng, 28 st, till träningen i går kväll så många av de totalt 37 kontrollerna besöktes flera gånger.
    Bra sprunget :-)

Kommentera