Allmän information

Allmän information

 Vi har samlat all information om ungdomsverksamheten och våra grupper på en egen sida (klicka på länken), där även alla gruppernas kalendrar är samlade.

Du ansöker om att träna med en av våra tränings eller nybörjargrupper genom att klicka på denna länk och följa instruktionerna på den sida som öppnas!

Om du har nödvändiga grundkunskaper från t.ex skolan eller annan klubb så erbjuds du (i mån av plats i gruppen) att provträna tre gånger innan du blir betalande klubbmedlem.

Om du inte tidigare har orienterat så rekommenderar vi att delta i nybörjarkurs/OL-skola (på grön nivå), varefter man slussas in i lämplig grupp på tisdagsträningarna.

Vi denna länk hittar du en bra introduktion till orientering (filmer och annat), via menyn hittar du mycket bra info för nybörjare såväl som erfarna.

 

Ungdomarna tränar på tisdagar från Skavlöten vid 18.15. Ibland åker vi iväg med bil för att springa i något annat område.Planeringen för ungdomsträningarna 2016 är baserad på utvecklingstrappan som beskriver de olika utvecklings/svårighetsnivåerna enligt en färgskala (grön, vit, gul, orange, röd, violett, blå, svart).

Höstens övergripande tävlings och träningsprogram hittar ni via denna  Länk till höstens tränings och tävlingsprogram.

Detaljerad information om träningar skickas via mail från svenska lag och/eller läggs upp i kalendern.

 

Har ni frågor om ungdomsträningarna så vänd er till någon av tränarna.

De olika grupperna vi planerar att ha 2017 är:

 

Grön/Vita gruppen
För dig som fyller 8, 9 eller 10 år under 2017 och behöver/vill ha med egen/annan förälder som stöd skogen. Du har antingen orienterat ifjol eller har gått OL-skola/Nybörjarkurs under 2017 (se separat info om nybörjarkurs 2017). Föräldrar förväntas vara med som hjälptränare på träningarna för det egna eller annans barn. Vi ledare avgör när 10-åringar är redo att byta till Vit/Gul grupp.
Beroende på erfarenhet och kunskapsnivå så tränar du orienteringsövningar på grön eller vit nivå (se utvecklingstrappan).
Ledare: Lena Ljungkvist, Anna Holmström

 

Vit/Gula gruppen
För dig som fyller 10, 11 eller 12 år under 2017 och tidigare har tränat orientering eller gått OL-skola/Nybörjarkurs. Du är redo att springa vit bana själv i skogen utan stöd av egen/annan förälder, vi ledare avgör när 10-åringar är redo att vara med i denna grupp.
Beroende på erfarenhet och kunskapsnivå så tränar du orienteringsövningar på vit till gul nivå  (se utvecklingstrappan).
Ledare: Mikael Nordquist, Cecilia Nordquist, Oskar Nederheim

 

Orange/Violetta gruppen
För dig som fyller 12 till 16 år under 2017 och tidigare har tränat orientering i klubb, skolan eller naturpasset. 12-åringar som är redo att träna på orange nivå.

Beroende på erfarenhet och kunskapsnivå så tränar du  orienteringsövningar på vit, gul, orange, röd eller violett/svart nivå (se utvecklingstrappan).

Gruppen kommer ibland vara med på träningspass med de äldre i klubben.

För att träna på svårare banor så rekommenderas att man även tränar orienteringsteknik på torsdagarna med övriga klubben.
Ledare: Joakim Backlund och Åsa Pleiner

 

Länk till Information om Tävlingar och Ungdomsserier

(Hur anmäler jag mig, vilka tävlingar finns mm)

 

 

 

 

 

Kommentera