Ungdomsgrupper

De olika grupperna vi planerar att ha 2017 är följande, du ansöker om att träna med lämplig grupp via denna länk.

För att komma till respektive grupps egna hemsida (medlemmar, kalender, kallelser mm) klickar du på rubrikerna nedan.

 

Grön/Vita gruppen
För dig som fyller 8, 9 eller 10 år under 2017 och behöver/vill ha med egen/annan förälder som stöd skogen. Du har antingen orienterat ifjol eller har gått OL-skola/Nybörjarkurs under 2017 (se separat info om nybörjarkurs 2017). Föräldrar förväntas vara med som hjälptränare på träningarna för det egna eller annans barn. Vi ledare avgör när 10-åringar är redo att byta till Vit/Gul grupp.
Beroende på erfarenhet och kunskapsnivå så tränar du orienteringsövningar på grön eller vit nivå (se utvecklingstrappan).
Ledare: Lena Ljungkvist, Anna Holmström

 

Vit/Gula gruppen
För dig som fyller 10, 11 eller 12 år under 2017 och tidigare har tränat orientering eller gått OL-skola/Nybörjarkurs. Du är redo att springa vit bana själv i skogen utan stöd av egen/annan förälder, vi ledare avgör när 10-åringar är redo att vara med i denna grupp.
Beroende på erfarenhet och kunskapsnivå så tränar du orienteringsövningar på vit till gul nivå  (se utvecklingstrappan).
Ledare: Mikael Nordquist, Cecilia Nordquist, Oskar Nederheim

 

Orange/Violetta gruppen
För dig som fyller 12 till 16 år under 2017 och tidigare har tränat orientering i klubb, skolan eller naturpasset. 12-åringar som är redo att träna på orange nivå.

Beroende på erfarenhet och kunskapsnivå så tränar du  orienteringsövningar på vit, gul, orange, röd eller violett/svart nivå (se utvecklingstrappan).

Gruppen kommer ibland vara med på träningspass med de äldre i klubben.

För att träna på svårare banor så rekommenderas att man även tränar orienteringsteknik på torsdagarna med övriga klubben.
Ledare: Joakim Backlund och Åsa Pleiner