Dela nyhet
Hjälp oss baka till Täbydubbeln den 9-10 oktober
3 okt 2021 2 kommentarer
På Täbydubbeln 9-10 oktober vill vi sälja hembakade smarriga bakverk.
Vi räknar med att sälja kladdkaka och äppelmuffins – men då behöver vi hjälpas åt!
Kladdkaka – Recept finns längst ned i detta meddelande.
- Bifogat recept räcker till en rund sockerkaksform. Vill ni hellre baka en långpanna, rekommenderas dubbel eller trippelsats – beroende på långpannans storlek.
- Vi räknar med att skära upp kladdkakorna i bitar på plats, så lämna dem oskurna till oss.
Äppelmuffins – https://www.tasteline.com/recept/appelmuffins-2/
Bifogat recept räcker till ca 16 muffins. Ev kan dubbla pappersformar vara bra att använda – så att smeten inte rinner ut.
- Anmäl vad ni kan baka till anna.ahlberg1@gmail.com. (Så att vi kan ha koll på hur många bakverk vi kommer att få in.)
- Anmäl om ni kan baka en eller två satser. Anmäl er så snart som möjligt – helst senast onsdag 6/10.
- Anmäl om ni lämnar bakverken lördag eller söndag.
Till lördag behöver vi 20 satser kladdkaka och 6 satser muffins.
Till söndag behöver vi också några satser kladdkaka och muffins - Bakverken lämnas i markan på tävlingsarenan vid Skogberga, Täby kyrkby mellan kl 8 – 11, både lördag och söndag.
Kan ni baka men har svårt att få dem till Skogberga, kontakta någon av oss i markan, så löser vi det gemensamt:
Anna: anna.ahlberg1@gmail.com
Karin: karin.persson@sbg.se eller 0708 – 48 58 98
Åsa: sjolanderasa@gmail.com
Om ni lämnar formar hos oss i markan – märk dem med namn! Formarna återfås under eftermiddagen.
Recept kladdkaka
- 3 ägg
- 3,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 2 dl vetemjöl
- 150 gram smör
- 2 nypa(or) flingsalt
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna något. Rör ihop ägg och socker.
- Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i socker/äggblandningen. Rör sist ner det smälta smöret i smeten.
- Vispa inte kladdkakesmeten då det kan bli för mycket luft och kakan blir torr. Lägg i bakplåtspapper, eller smöra och bröa en form (22-24 cm i diameter) med avtagbar kant.
- Fördela ut smeten. Ställ in kakan i ugnen i 25 minuter, den ska fortfarande vara lite lös i mitten.
- Ta ut kakan ur ugnen. Förvara svalt i minst 4 timmar före servering.
/på uppdrag av serveringsgänget
Kommentarer
My Rönnols 3 okt 2021
Så bra med recept!
Anna Ahlberg 4 okt 2021
Nu har vi fullt med muffins men vi behöver MASSOR med mer kladdkaka :) Maila mig på anna.ahlberg1@gmail.com med hur många du vill baka!